Event 01

Jun

24

„Vinarstvo je stalno traganje. Upravo u tome i jeste draž.“ kaže Radovanović

         Na očuvanom dedinom vinogradu u Krnjevu, u srcu šumadije, Miodrag Mija Radovanović osniva 1990. godine Podrum Radovanović, prvu srpsku privatnu vinariju orijentisanu na stvaranje visokokvalitetnih vina.

„Vinarstvo je stalno traganje. Upravo u tome i jeste draž.“ kaže Radovanović. 

       Emotivni pristup vinima je njihov ubedljiv pečat i tendencija da su što bliži evropskim standardima. Rajnski rizling još uvek je na istom mestu, razvijajući se tokom ovih dvadeset pet godina zajedno sa vinarijom. Kockice ovog vinskog mozaika pažljivo i strpljivo su slagane, da bi danas Podrum Radovanović bio jedna od najuglednijih privatnih vinarija u Srbiji, pa i šire, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih vina.

        Jedan od najboljih i najiskusnijih srpskih vinara znao je da udruži darežljivost prirode i ozbiljan i sistematičan rad, najpre u vinogradu, a zatim i u samom podrumu. Osnovni i jedini cilj primene modernih tehnologija jeste da sačuvamo ono što nam grožđe predaje u trenutku berbe i da stvorimo čvrstu nit koja njegove najbolje karakteristike prenosi i odslikava u našim vinima.Vinarija je opremljena najsavremenijom opremom koja omogućava primenu najnovijih enoloških saznanja, posebno ističu deo podruma gde se u barik buradima od francuskog, američkog i srpskog hrasta čuvaju najkvalitetnija vina.

        Ovo visokokvalitetno vino možete naći u Urban Cafe-u, koji se može pohvaliti vrlo respektabilnom vinskom kartom. Otkrijte vaš omiljen ukus i zagazite u svet vina.