Event 01

Avg

05

5 saveta kako da se što bolje pripremite za novi posao


VIŠE CV VARIJANTI
Sastavite CV i motivaciono pismo tako da odgovaraju ključnim zahtevima konkursa! Pošto nije svaki opis posla i konkurs isti, treba da imate spremnih više opcija CV-ja, pa da šaljete onaj koji najviše odgovara onome što poslodavac traži kada aplicirate.

FOTOGRAFIJA
Slika na CV-ju nije neophodna, bolje je čak i da nema slike, ukoliko poslodavac to baš ne zahteva u oglasu. Ako je stavljate, neka bude profesionalna, da se vidite do ramena ili struka, sa belom ili plavom pozadinom Nikako ne sme da bude isečena slika sa mora i sl., pa se vidi nečija ruka i sl. Ukoliko baš nemate ideju kako da napravite takvu fotografiju, idite u najbližu fotografsku radnju i zamolite da vas fotografišu kao za pasoš i da vam prebace fotke na usb.

DA LI STE DOBAR KANDIDAT ZA BAŠ TO RADNO MESTO?
Razmislite da li ste vi dobar kandidat za radno mesto za koje se prijavljujete, u odnosu na vaš psihološki profil i znanje iz struke. Da li imate razvijene one veštine i sposobnosti, koje se zahtevaju za konkretno radno mesto. Na primer: da li imate dovoljno iskustva u upravljanju timom, prodajne veštine, strateško razmišljanje, veštine brzog rešavanja problema, kreativnost. Ne zaboravite da će vam tražiti da demonstrirate te veštine na intervjuu! To je jedna od ključnih stvari koje morate da odradite kako treba da biste dobili željeni posao.

TRIK PITANJA
Spremite odgovore na trik pitanja. Internet je pun raznih saveta kako da date dobre odgovore na različita pitanja. Poslušajte te savete, nemojte da idete nespremni na intervju. Uvežbajte odgovore na često postavljana pitanja. Posebno se psihički pripremite za stesnu situaciju ili tremu, ako vam se desi, pokažite da ste spremni da se suočite sa tim!

INFORMIŠITE SE O FIRMI I POSLODAVCU
Uvek se dobro informišite o poslodavcu. Nije dovoljno da mehanički šaljete CV, bolje ćete proći ako saznate što više detalja o poslodavcu. Posebno je važno da spremite dobra pitanja, kada vas na kraju intervjua pitaju imate li vi nešto njih da pitate. Za kandidate koji na intervjuu nisu ostavili dobar utisak, ovo je prilika da poprave stvar.

Pre odlaska na posao preporučujemo jednu kafu kod nas u Urban Cafe-u, radi ubijanja treme na najbolji način. Ako se budete tačno pridržavali ovih saveta, možete i da proslavite kod nas dobijeni posao. Uživajte, i srećno.